<-- CAPTCHA google -->

Nosilci za kolesa za vožnjo na vlečni kljuki

Zakaj za prevoz kolesa izbrati nosilec na vlečni kljuki?

Izbira posebnega nosilca za kolo je samoumevna vsakomur, ki svoje kolo pogosto prevaža z avtomobilom ali drugim prevoznim sredstvom. V prtljažniku navadno ni dovolj prostora, sploh če prevažamo več koles hkrati, pa tudi če stlačimo kolo v avto nam to vzame precej časa in tudi kar nekaj dela z razstavljanjem in sestavljanjem kolesa. Nosilci za kolesa so tako obvezna oprema za vse zagrizene kolesarje, a tudi pri teh je potrebno paziti na to, katerega izberemo. Primerjava nosilcev na vlečni kljuki in tistih na strehi nam bo povedala, da se je verjetno bolje odločiti za prvo možnost.

Že takoj se izkaže, da je nosilec na vlečni kljuki enostavnejši za uporabo, saj ga brez težav namestimo in takoj začnemo uporabljati. Namestitev strešnega nosilca zahteva precej več dela, sploh pri višjih vozilih, pri katerih tudi namestitev kolesa na nosilec kasneje terja kar nekaj spretnosti, če ne želimo plezati po vozilu ali tvegati poškodb in prask. Nadalje težave povzroča že sama konstrukcija strešnega nosilca, ki s pritrjenim kolesom spremeni aerodinamično obliko vozila, kar najprej pomeni, da je vozilo precej višje, nato pa lahko povzroča probleme tudi prehitra vožnja. Na koncu gre izpostaviti še višjo porabo goriva, ki je pri strešnih nosilcih posledica spremembe aerodinamične oblike in posledično večjega zračnega upora vozila.

Vsem omenjenim težavam se izognemo z nosilcem na vlečni kljuki, ki je elegantna rešitev za vsak izziv pri prevažanju koles. Praktično ni primera, v katerem takšen nosilec za kolesa ne bi zadovoljil želja in potreb uporabnika, gotovo pa bi težko našli tudi takšen primer, v katerem bi se namesto nosilca na vlečni kljuki bolj priporočal strešni nosilec.

nesreče strešnih nosilcev za kolesa

Poskrbite, da se vam po zaključku dopusta ne prigodi kaj takega.

 pnevmatike

Potrebujete nove pnevmatike ali pa samo menajvo?

Kliknite tukaj in pridobite najbolj ugodno ponudbo!

Vertikalne kljuk

Se odločate za nakup vlečne kljuke?

Oglejte si največjo ponudbo vlečnih kljuk v Sloveniji.

Nudimo tudi vertikalne kljuke!

Katalog vlečnih kljuk

sodelujemo z

 Nosilci za kolesa

akcija vlečne kljuke