Varno prevažanje koles na avtomobilskem nosilcu

Varno prevažanje koles na avtomobilskem nosilcu

Nosilci za kolesa ponujajo zelo elegantno rešitev za prevažanje koles z avtomobilom, a vseeno je treba pomisliti tudi na varnost. Nesreča nikoli ne počiva, prav tako so stalno na preži tatovi, ki lahko izkoristijo že trenutek nepozornosti in se odpeljejo z novim kolesom. Da se to ne bi zgodilo, upoštevajte nekatere pomembne smernice pri izbiri, montaži in uporabi nosilca za kolesa.

Izberite nosilec z varnostnimi dodatki

Največ lahko za varnost koles na nosilcu storite že pri izbiri in nakupu opreme. Na trgu je moč najti zelo raznolike nosilce, ki se razlikujejo tudi po tem, kolikšno stopnjo varnosti ponujajo. Vsak nosilec mora seveda zagotoviti stabilno in zanesljivo prevažanje koles po nepredvidljivih cestah, a to še ne pomeni, da bodo varno zaščitena pred nepridipravi. Nekateri nosilci že ponujajo vgrajeno zaščito pred tatvino, ki je lahko povsem zadostna.

Hkrati bo treba poskrbeti tudi za zaščito samega nosilca. Če je tega mogoče enostavno odstraniti in odnesti, bodo predrzni nepridipravi morda odnesli kolesa kar z nosilcem vred! Posebej pazljivi bodo seveda lastniki dražjih koles.

Uporabite dodatno zaščito

Tudi če je možno kolesa zelo zanesljivo pričvrstiti na svoje mesto na nosilcu, je pametno uporabiti dodatno zaščito. To so klasične verige in ključavnice, lahko pa tudi kakšne bolj kreativne rešitve. Najbolje je kolo zaščititi tako, kot bi ga pri parkiranju na javnem mestu.

Ne puščajte koles brez nadzora

Kolesa na nosilcu sicer niso najbolj priljubljena tarča tatov, a vseeno bodo nepridipravi znali izkoristiti priložnost, če vozilo pustite nenadzorovano, še posebej preko noči. Če je možno kolesa preko noči parkirajte na varno, pa tudi sicer jih ni smiselno puščati na nosilcu kar brez nadzora.

Ne pozabite na splošne ukrepe

Nobena zaščita ni povsem varna. Zapišite serijsko številko kolesa oziroma okvirja ter zabeležite podrobnosti, ki bi utegnile pomagati pri iskanju. Najbolj enostavno to storite tako, da kolo kar fotografirate. Prav tako hranite na varnem dokazila o nakupu in lastništvu.

 

 

Izberi vlečno kljuko

Izberite znamko in model vašega avtomobila

z vami že 25let

Zakaj izbrati nas

Vlečna kljuka predstavlja ključno povezavo med vozilom in prikolico. V našem podjetju nudimo homologirane vlečne kljuke.

  • 25 let tradicije
  • Hitra in kvalitetna montaža
  • Skrite, avtomatske vlečne kljuke
  • Lasten razvoj

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.