Vzdržljivost vlečnih kljuk

Vzdržljivost vlečnih kljuk

Sodobne vlečne kljuke so zelo vzdržljive, saj morajo zanesljivo prenašati tudi večje obremenitve. A v praksi ni povsem samoumevno, da se lahko na kljuko povsem zanesemo, še posebej ne na dolgi rok, recimo po več letih redne uporabe. Je možno, da nas bo vlečna kljuka pustila na cedilu? Tega si ne moremo privoščiti, zato je treba spremljati stanje vlečne kljuke in poznati njeno predvideno življenjsko dobo. Največ lahko za dolgotrajno zadovoljstvo storimo že v izhodišču, z izbiro kakovostne vlečne kljuke in profesionalno montažo.

Vlečne kljuke so izdelane tako, da lahko podpirajo velike obremenitve v vertikalni in horizontalni smeri. Testirane so po predpisanih standardih, proizvajalci pa navedejo tudi število ciklov uporabe, ki jih bodo kljuke brez težav preživele. Na originalne kljuke, ki imajo ustrezen EC certifikat in povsem odgovarjajo našemu vozilu, se lahko zanesemo. Malo verjetno je, da se bo sama kljuka zvila, zlomila ali drugače poškodovala, če jo uporabljamo v skladu s priporočili in omejitvami proizvajalca. Nekaterih obremenitev sicer ne moremo predvideti ali zaobiti, zato je treba veliko pozornosti nameniti previdni uporabi.

Šibka točka je lahko montaža, pri kateri takšnih zagotovil morda nimamo, sploh pri kljukah, ki jih želimo na vozilo namestiti naknadno. Ključnega pomena za vzdržljivost in zanesljivost vlečne kljuke je v tem primeru gotovo izbira strokovnjaka, ki poskrbi za montažo. Nujno je, da pri tem dobimo garancijo in zagotovilo za odlično opravljeno delo.

Z izbiro kakovostne kljuke pri zanesljivem proizvajalcu in strokovno montažo že postavimo dober temelj za zadovoljstvo na dolgi rok, moramo pa za dolgoročno vzdržljivost poskrbeti tudi sami. S tem mislimo na previdno uporabo v skladu z omejitvami, a tudi na osnovno vzdrževanje in pregledovanje kljuke. Najpogostejši problem je korozija, ki lahko ogrozi strukturno stabilnost in vzdržljivost kljuke. V izhodišču se lahko zanesemo na zaščitno protikorozijsko plast, ki pa ob redni uporabi razpada. Na to moramo biti pozorni in kljuko po potrebi naknadno zaščititi, predvsem pa redno čistiti in preverjati njeno stanje.

Izberi vlečno kljuko

Izberite znamko in model vašega avtomobila

z vami že 25let

Zakaj izbrati nas

Vlečna kljuka predstavlja ključno povezavo med vozilom in prikolico. V našem podjetju nudimo homologirane vlečne kljuke.

  • 25 let tradicije
  • Hitra in kvalitetna montaža
  • Skrite, avtomatske vlečne kljuke
  • Lasten razvoj

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.