Brez kompromisov pri varnosti vlečne kljuke

Brez kompromisov pri varnosti vlečne kljuke

Vlečna kljuka je nadvse uporaben dodatek, a prepogosto ta element jemljemo zgolj kot to – dodatno funkcionalnost, kateri ni treba namenjati posebne pozornosti. Res je, da mnogi vozniki vlečne kljuke morda sploh nikoli ne bodo potrebovali, a že pri enkratni ali občasni rabi se izkaže, da mora biti pri izbiri tega kosa opreme na prvem mestu kakovost! Vlečna kljuka igra namreč zelo pomembno nalogo pri zagotavljanju varnosti pripetega tovora, in kar je še pomembneje – zagotavlja tudi varnost potnikov v notranjosti vozila.

Ta funkcija vlečne kljuke verjetno ne pride takoj na misel. Posvečamo se večinoma temu, kako bomo lahko z novo opremo učinkovito prepeljali svoj tovor, prav tako imamo veliko dela z izbiro prave prikolice ali nosilca, sama kljuka pa pri teh razmislekih služi le temu, da omogoča povezavo z vozilom. V resnici pa gre za ključni element, ki v tej povezavi zagotavlja zanesljivost in varnost. V prvi vrsti zagotavlja zanesljivo povezavo prikolice ali nosilca, tako da ne bo treba gledati v vzvratno ogledalo v strahu, da bomo tovor na poti izgubili, poleg tega pa kakovostna vlečna kljuka zadržuje težek tovor na svojem mestu in preprečuje, da bi v primeru nenadnega zaviranja s svojim gibalnim momentom pomečkal potnike v vozilu. To je še posebej pomembno pri prevažanju raznih težkih tovorov, ki jih je težko nadzirati, ko jih spravimo na višjo hitrost – v takšni situaciji lahko slaba kljuka pod obremenitvijo popusti in ogrozi tudi potnike v vozilu, gotovo pa povzroči vsaj nepotrebno gmotno škodo na avtomobilu.

Kompromisom se je pametno pri varnosti izogniti. Najbolj zanesljive so kakovostne vlečne kljuke priznanih proizvajalcev, ki zagotavljajo varno in brezskrbno prevažanje težkih tovorov. Nič manj pomembno pa ni, da je kljuka strokovno nameščena, to opravilo je treba zaupati strokovnjakom. Le tako bo vozilo pripravljeno za varno in zanesljivo prevažanje težkih tovorov.

 

 

Izberi vlečno kljuko

Izberite znamko in model vašega avtomobila

z vami že 25let

Zakaj izbrati nas

Vlečna kljuka predstavlja ključno povezavo med vozilom in prikolico. V našem podjetju nudimo homologirane vlečne kljuke.

  • 25 let tradicije
  • Hitra in kvalitetna montaža
  • Skrite, avtomatske vlečne kljuke
  • Lasten razvoj

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.