Kako poteka montaža vlečne kljuke?

Kako poteka montaža vlečne kljuke?

Vlečna kljuka na vozilu mora biti zanesljiva in vzdržljiva, da bo lahko vlekla za vozilom težak tovor, a te odlike ne štejejo prav nič, če kljuka ni pravilno pritrjena na svoje mesto. Zanesljiva bo le toliko, kolikor bo zanesljiv njen najšibkejši člen – poskrbite, da to ne bo montaža večne kljuke.

Najbolj smiselno je montažo kljuke seveda zaupati strokovnjakom, ki zagotavljajo brezhibno opravljeno delo. Tako bo kljuka zanesljivo pritrjena na vozilo, pripravljena na uporabo, na prav vse obremenitve, ki jih dopušča.

Postopek montaže vlečne kljuke

Točen potek postopka je odvisen od vozila, a v vsakem primeru pridejo v poštev ista opravila. Najprej je treba pripraviti površino, kamor se bo kljuka nameščala. To pri večini vozil vključuje tudi odstranitev zadnjega odbijača, nekatera vozila pa tega ne zahtevajo. V vsakem primeru je priporočljivo avtomobil nekoliko dvigniti, da je dostop do odbijača lažji, nato pa ugotovimo, kakšna montaža bo mogoča.

Sama kljuka je običajno nameščena na gred, ki se namesti na avtomobil. Ta element je ključnega pomena pri prenašanju obremenitev med vozilom in priključkom, tako da ga je treba zanesljivo in čvrsto namestiti na avtomobil. Gred pritrdimo na zadnji del podvozja vozila, za zanesljivo fiksno namestitev poskrbijo debeli vijaki, ki lahko prenesejo tudi večje obremenitve.

Že s samo vlečno kljuko si lahko močno pomagamo pri prevozu raznih priključkov, a pomisliti moramo tudi na tiste priključke, ki bodo zahtevali električno energijo. Pametno je kljuko povezati tudi z virom električne energije, da lahko potem elegantno napajamo tudi priključke. Nenazadnje imamo na praktično vsakem priključku vsaj luči, pogosto pa moramo dovajati elektriko tudi drugim porabnikom.

Drugi opravki pri montaži vlečne kljuke

Profesionalni izvajalec montaže ne bo zanemaril nekaterih drugih opravkov pri montaži vlečne kljuke. Ne pozabimo na homologacijo kljuke, v poštev pa pride morda še kak opravek ali kak kos dodatne opreme.

 

Izberi vlečno kljuko

Izberite znamko in model vašega avtomobila

z vami že 25let

Zakaj izbrati nas

Vlečna kljuka predstavlja ključno povezavo med vozilom in prikolico. V našem podjetju nudimo homologirane vlečne kljuke.

  • 25 let tradicije
  • Hitra in kvalitetna montaža
  • Skrite, avtomatske vlečne kljuke
  • Lasten razvoj

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.