Kako povsem izkoristiti kolesarske poti po Sloveniji?

Kako povsem izkoristiti kolesarske poti po Sloveniji?

Živimo v državi, ki nam s svojimi naravnimi danostmi ponuja idealne pogoje za sproščeno kolesarjenje v naravi. Poleg tega pa je za tovrstno rekreacijo dobro prilagojena tudi infrastruktura, ki omogoča raziskovanje slikovitih naravnih kotičkov po urejenih kolesarskih poteh. Splača se torej obiskati katero izmed priljubljenih kolesarskih destinacij in se zapeljati na izlet, ki zagotavlja edinstveno in nepozabno izkušnjo!

Da bi lahko svoj prosti čas popolnoma izkoristili, bo treba izlet kar se da natančno načrtovati. Mnoge kolesarske poti so precej dolge, tako da lahko vse obstranske zanimivosti v celoti užijemo le na celodnevnem izletu, večinoma pa se da kolesarski oddih seveda prilagoditi do te mere, da se podamo le na kos poti in še vedno doživimo nadvse prijetno izkušnjo. Dobro je imeti zadostno mero svobode, ki to omogoča – povsem brezskrbno lahko kolesarski izlet načrtujejo tisti, ki imajo na avtomobilu nameščen ustrezen nosilec za kolesa in se tako lahko zapeljejo na katerokoli izhodišče! To bistveno razširi tudi nabor kolesarskih poti, ki pridejo v poštev. Glede na to, da imamo na voljo izredno pestro zbirko možnosti, je vsekakor pametno najprej zagotoviti učinkovit prevoz do izhodišča, saj lahko s tem izbiramo med vsemi kolesarskimi potmi v državi.

Nosilci za kolesa olajšajo dostop do nekaterih najlepših kolesarskih poti v državi. Mnogi slikoviti kotički so namreč precej odročni in jih drugače ne bo enostavno doseči, prav tako seveda niso vsi kolesarski navdušenci doma v bližini urejenih kolesarskih poti. Omenimo le nekatere priljubljene destinacije, ki jih je z ustrezno opremljenim avtomobilom enostavno doseči: Na prvem mestu je gotovo Porečanka oziroma Parenzana, kolesarska pot od Trsta do Poreča, ki vodi preko celotne slovenske Obale. Omeniti gre še urejene kolesarske poti okoli Kranjske Gore, ki so izjemno priljubljene, še posebej seveda med ljubitelji visokogorskega ambienta, podobno izkušnjo najdejo tudi rekreativci v Posočju. Na vzhodu države ponuja privlačne kolesarske poti Pohorje, zelo dobro pa so poti urejene tudi na Dolenjskem in v Beli krajini.

 

 

Izberi vlečno kljuko

Izberite znamko in model vašega avtomobila

z vami že 25let

Zakaj izbrati nas

Vlečna kljuka predstavlja ključno povezavo med vozilom in prikolico. V našem podjetju nudimo homologirane vlečne kljuke.

  • 25 let tradicije
  • Hitra in kvalitetna montaža
  • Skrite, avtomatske vlečne kljuke
  • Lasten razvoj

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.