Kako zapeljati kolo z avtomobilom?

Kako zapeljati kolo z avtomobilom?

Pogosto se zgodi, da moramo kolo kam prepeljati z avtomobilom. Če imamo večje vozilo z dovolj robustnim prtljažnim prostorom, to ne bo težava. Osebni avtomobili pa prevozu koles običajno niso dovolj prilagojeni, zato bo treba poiskati posebno rešitev – to so nosilci za kolesa, ki prevažanje koles bistveno olajšajo!

Strešni nosilci

Med najpogosteje uporabljanimi modeli so strešni nosilci, pri katerih kolesa montiramo kar na streho. Prednost teh nosilcev je ta, da so cenovno ugodni in enostavni za namestitev, se pa nekoliko slabše izkažejo pri dejanski uporabi – kolesa je težko namestiti na nosilec, tovor bistveno zviša vozilo in pokvari aerodinamiko, tudi stabilnost koles je lahko vprašljiva. V nekaterih primerih so strešni nosilci čisto ustrezna rešitev, a pogosto se splača raje premisliti o alternativah.

Nosilci na vlečni kljuki

Alternativo predstavljajo nosilci za kolesa, ki se montirajo na vlečno kljuko. Tam so kolesa bistveno bolj prikladno pospravljena, ne motijo zračnega toka in praktično ne spreminjajo dimenzij vozila. Ne ovirajo niti uporabe prtljažnika, saj imajo mehanizem, s katerimi se nosilec s kolesi vred preprosto umakne. Gre za opcijo, ki je do uporabnika bistveno bolj prijazna in v končni fazi tudi bolj učinkovita pri svojem namenu!

 

 

Izberi vlečno kljuko

Izberite znamko in model vašega avtomobila

z vami že 25let

Zakaj izbrati nas

Vlečna kljuka predstavlja ključno povezavo med vozilom in prikolico. V našem podjetju nudimo homologirane vlečne kljuke.

  • 25 let tradicije
  • Hitra in kvalitetna montaža
  • Skrite, avtomatske vlečne kljuke
  • Lasten razvoj

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.