Mestno kolesarjenje

Mestno kolesarjenje

Mestno okolje med kolesarji praviloma ni najbolj priljubljeno, a ravno v mestu najdemo največ destinacij, do katerih se moramo zapeljati. Posledično je kolo pogosta izbira tistih, ki potrebujejo učinkovito prevozno sredstvo za opravljanje krajših poti – je priljubljena alternativa osebnim avtomobilom in tudi javnim prevoznim sredstvom, še posebej seveda v toplejšem delu leta in v lepem vremenu.

Vseeno pa kolesarjenje po mestu zahteva nekaj pozornosti in prilagoditev. Tisti, ki so vajeni kolesariti po naravi, bodo morali na mestne ulice zapeljati še posebej pazljivo – treba je upoštevati druge udeležence v prometu in paziti na razne predpise, ki veljajo v mestu.

Varno na cesto

Pri kolesarjenju po mestu moramo najbolj paziti na varnost. Čeprav mestne ulice običajno ne dopuščajo velikih hitrosti avtomobilov in drugega posebej nevarnega prometa, je že s samim številom vozil povečano tveganje za nesreče. Poleg tega pogosto prečkamo ceste, včasih tudi na prehodih, ki niso zavarovani. Varnosti je treba nameniti posebno pozornost.

Na srečo si v dobro urejenih urbanih središčih lahko močno pomagamo s kolesarskimi stezami, ki ponujajo možnost za varno kolesarjenje. Ponekod so steze povsem ločene od cest, kolesarimo pa seveda lahko tudi tam, kjer dostop za motorna vozila sploh ni možen ali ni dovoljen. Če moramo vseeno zapeljati na cesto, pa upoštevamo vse predpise in pazimo tudi na nepredvidljive dogodke, ki so običajno krivi za nezgode.

Prevažanje in shranjevanje kolesa v mestu

Nosilci za kolesa omogočajo enostavno prevažanje kolesa z avtomobilom, kar je idealna rešitev za tiste, ki kolesarijo v naravi. V mestu bo treba najti druge rešitve. Na pomoč priskočijo kolesarnice in stojala za kolesa, ponekod najdemo tudi prave parkirne hiše. Paziti je treba predvsem na to, da kolesa ne puščamo nezavarovanega – parkirati ga je treba na varno mesto ter dodatno zavarovati z močno verigo in zanesljivo ključavnico. Pri kolesarjenju v naravi to pogosto ni potrebno, v mestu pa nas lahko že majhna nepazljivost stane kolesa.

 

Izberi vlečno kljuko

Izberite znamko in model vašega avtomobila

z vami že 25let

Zakaj izbrati nas

Vlečna kljuka predstavlja ključno povezavo med vozilom in prikolico. V našem podjetju nudimo homologirane vlečne kljuke.

  • 25 let tradicije
  • Hitra in kvalitetna montaža
  • Skrite, avtomatske vlečne kljuke
  • Lasten razvoj

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.