Oprema za enostavno kolesarjenje

Oprema za enostavno kolesarjenje

Čeprav bi si mislili, da je kolesarjenje povsem enostavno, temu pogosto ni tako. V osnovi res potrebujemo le kolo, a še kako dobrodošla je tudi razna druga oprema, ki poenostavi tovrstno rekreacijo in izboljša končno izkušnjo slehernega kolesarja. Omenimo lahko kar nekaj kosov dodatne opreme, vsak pa bo moral najti pripomočke, s katerimi bo svoja doživetja najbolj nadgradil.

Kolesarska infrastruktura

Največji vpliv na udobje in prikladnost kolesarjenja ima bržkone kolesarska infrastruktura. Nosilci za kolesa in podobne iznajdbe sicer omogočajo, da se brez težav zapeljemo v naravo ali do kakšnih urejenih kolesarskih poti, a dovršena kolesarska infrastruktura je v vsakem primeru dobrodošla. Še posebej to velja za tiste, ki se s kolesom vozijo po vsakdanjih opravkih, morda kar v šolo ali službo – v tem primeru ni veliko možnosti pri izbiri poti, najbolj učinkovita trasa mora biti dobro urejena.

Kolesarska infrastruktura vključuje raznoliko opremo. Ne mislimo le na urejene poti in steze, temveč tudi na kolesarnice oziroma stojala za kolesa, servisne postaje, tudi rekreativne poligone in podobne zadeve.

Oprema za prevoz kolesa

Nosilci za kolesa močno razširijo nabor možnosti, ki jih imamo pri rekreativnem kolesarjenju. Le redko se lahko kar od doma zapeljemo na kakšno atraktivno pot v naravi, zato je dobro, da lahko kolo enostavno prepeljemo z avtom. Pri tem se posebej izkažejo tisti nosilci, ki jih namestimo na vlečno kljuko vozila, saj omogočajo zelo hitro in povsem preprosto namestitev in prevoz koles. Na voljo so seveda različni nosilci za kolesa, tako da bodo prišli na svoj račun prav vsi ljubitelji kolesarjenja v naravi.

Druga oprema

Za enostavno kolesarjenje seveda poskrbi še druga oprema, s katero opremimo svoje kolo ali sebe. Tudi rekreativci posegajo po vedno bolj naprednih pripomočkih, kot so kolesarski računalniki, vedno pa je koristna tudi varnostna oprema, ki poskrbi za brezskrbno kolesarjenje po prometnih cestah ali zahtevnejših terenih.

 

Izberi vlečno kljuko

Izberite znamko in model vašega avtomobila

z vami že 25let

Zakaj izbrati nas

Vlečna kljuka predstavlja ključno povezavo med vozilom in prikolico. V našem podjetju nudimo homologirane vlečne kljuke.

  • 25 let tradicije
  • Hitra in kvalitetna montaža
  • Skrite, avtomatske vlečne kljuke
  • Lasten razvoj

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.