Rekreativno kolesarjenje v mestu

Rekreativno kolesarjenje v mestu

Tudi v večjih urbanih središčih srečujemo veliko kolesarjev, a običajno so ti nekam namenjeni in pogosto se jim precej mudi. Tistih, ki bi se na kolo podali le za sprostitev in rekreacijo, je dosti manj, saj to okolje do rekreativcev ni tako prijazno. Boljša ideja je pobeg v naravo, če imamo ustrezen nosilec za kolesa ali drugo opcijo transporta, a tudi v mestu je možno najti kak kotiček, ki je rekreativnim kolesarjem nekoliko bolj naklonjen.

Mestni parki

Kolesarjenje v mestnih parkih je precej priljubljeno, saj se na ta način kar najbolj približamo izkušnji, ki jo kolesarjem ponuja neokrnjena narava. Prednost je seveda v tem, da do parka s kolesom lažje dostopamo, in to kar od svojega doma – brez potrebe po avtomobilu in nosilcu za kolesa.

A izkušnjo pri kolesarjenju v mestnih parkih lahko zagrenijo nekatere ovire, na katere moramo biti pozorni. Navsezadnje moramo upoštevati že to, da je vožnja po tovrstnih javnih površinah praviloma prepovedana. Kolesarjem so namenjene le urejene steze, ki večinoma služijo tistim, ki so na poti v šolo, službo ali po drugih opravkih, tako pa imajo rekreativci le omejene možnosti za sproščeno kolesarjenje. Poleg tega so površine, ki so namenjene takšnim aktivnostim, pogosto v skupni rabi s pešci, tako da lahko pričakujemo tudi nekaj gneče.

Kolesarski parki

Če v mestnih parkih kolesarji niso dobrodošli, bodo gotovo prišli na svoj račun v namensko oblikovanih kolesarskih parkih, ki jih najdemo v večjih mestih. To so posebej urejene površine, namenjene rekreativnemu kolesarjenju. Že res, da ne morejo povsem posnemati izkušnje vožnje v naravi, lahko pa vseeno ponudijo obilo priložnosti za sprostitev, zabavo in rekreacijo.

Prva izbira je še vedno izlet v naravo, a urejen kolesarski park je lahko zelo dobra alternativa. Še posebej, če imamo kak tak park v neposredni bližini svojega doma.

 

Izberi vlečno kljuko

Izberite znamko in model vašega avtomobila

z vami že 25let

Zakaj izbrati nas

Vlečna kljuka predstavlja ključno povezavo med vozilom in prikolico. V našem podjetju nudimo homologirane vlečne kljuke.

  • 25 let tradicije
  • Hitra in kvalitetna montaža
  • Skrite, avtomatske vlečne kljuke
  • Lasten razvoj

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.