S kolesom na počitnice

S kolesom na počitnice

Rekreativni kolesarji si tudi na počitnicah radi privoščijo kakšno odpravo s kolesom. Navsezadnje je to odlična ideja za spoznavanje novih krajev in aktivno preživljanje svojega časa, še posebej na kakšnem daljšem oddihu. Najprej pa bo treba ugotoviti, kako kolo prepeljati do kraja dopusta. Običajno se na počitnice ne odpravimo s kolesom, zato bo treba to upoštevati kot tovor.

Avtomobilski nosilci za kolesa

Najbolj priročna rešitev so pogosto nosilci za kolesa, ki jih preprosto namestimo na avtomobil. Če se na počitnice odpravljamo z avtomobilom, potem je to bržkone najboljša opcija. Tako ali tako je pametno imeti ustrezen nosilec za kolesa, saj se tudi sicer pogosto soočamo s potrebo po prevažanju koles. Če se odpravljamo na kakšne daljše izlete pa se takšna oprema izkaže za še bolj pomembno. Splača se investirati v kakovosten nosilec, ki omogoča zelo enostavno prevažanje koles na krajših in daljših relacijah. Tudi na počitnicah bomo lahko uživali v luksuzu, ki ga ponuja lastno kolo.

Druge možnosti

Včasih avtomobilski nosilci za kolesa ne pridejo v poštev. To recimo velja v primeru, da se odpravljamo v kakšne bolj oddaljene kraje in se do tam ne moremo preprosto zapeljati. Kolo lahko prepeljemo tudi z letalom, običajno se pri tem smatra kot posebna vrsta prtljage, tako da bo potrebno doplačilo. Običajno stroški niso posebej visoki, morda bo treba odšteti le kakšnih 20 evrov, upoštevajmo pa še nekaj dodatnih komplikacij pri navigaciji po letaliških terminalih.

Čeprav je večinoma res najbolj priporočljivo za kolesarjenje na dopustu uporabiti lastno kolo, je lahko povsem spodobna alternativa tudi najem kolesa. Še posebej v kakšnih večjih turističnih krajih je vedno možno najti ugodne ponudbe in pestro izbiro koles. Ponekod si lahko izposodimo tudi dodatno opremo, morda tudi nosilec za kolesa in podobne rešitve. Z nekaj spretnosti pri iskanju dobre ponudbe lahko najdemo idealno rešitev v prav vsakem primeru!

 

Izberi vlečno kljuko

Izberite znamko in model vašega avtomobila

z vami že 25let

Zakaj izbrati nas

Vlečna kljuka predstavlja ključno povezavo med vozilom in prikolico. V našem podjetju nudimo homologirane vlečne kljuke.

  • 25 let tradicije
  • Hitra in kvalitetna montaža
  • Skrite, avtomatske vlečne kljuke
  • Lasten razvoj

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.