Varna vožnja s kolesom

Varna vožnja s kolesom

Čeprav ima kolo v prometu pogosto prednost, je tudi izpostavljeno močnejšim motornim vozilom, ki lahko kaj kmalu spremenijo rekreativen kolesarski oddih v neprijetno nesrečo. Še posebej to velja v mestnem okolju, kjer se pogosto s kolesom vozimo po opravkih, res pa je v urbanem okolju večinoma na voljo dovolj urejenih kolesarskih poti ali pa vsaj kolesarskih pasov na cestah, da se kolesarji ne mešajo z motornim prometom. V vsakem primeru pa je treba za varnost dobro poskrbeti, največ seveda lahko storimo z dobro preventivo.

Ključna oprema za varno kolesarjenje

Če se s kolesom vozimo rekreativno, tega ne počnemo na prometnih cestah. Najbolje bo, da se zapeljemo kam v naravo, pri tem pa seveda pomaga nosilec za kolesa, ki omogoča enostaven in hiter dostop do lepih naravnih poti. Nosilec za kolesa odpravi potrebo po kolesarjenju po prometnih cestah, tako da ne bo težko priti do izhodišča in nato nazaj domov. Na ta način imamo na voljo tudi bistveno večji nabor poti, torej lahko vedno izberemo prijetno in varno pot. Seveda nosilec za kolesa ne bo veliko pomagal pri vožnji v mestu, a na srečo imamo v urbanem okolju na voljo urejene kolesarske površine, zato se ni treba neposredno izpostavljati prometu.

Nosilci za kolesa ne predstavljajo klasične varnostne opreme za kolesarje, ki si zasluži še več pozornosti. Ne pozabimo na čelado, ki je nujna za varno kolesarjenje in v nekaterih primerih tudi zakonsko predpisana, medtem ko je ključnega pomena pri zagotavljanju varnosti tudi spravno kolo. Na ta način že odpravimo velik del tveganja za nezgode in druge neželene pripetljaje. Omenimo predvsem zanesljive zavore in učinkovito osvetlitev, v poštev pa pride še zvonec, odsevniki in druga oprema.

Varnosti pri kolesarjenju torej ne gre prepuščati naključju. Na srečo se lahko zelo uspešno zavarujemo z dobro opremo, še vedno pa smo na poti pozorni in previdni.

 

Izberi vlečno kljuko

Izberite znamko in model vašega avtomobila

z vami že 25let

Zakaj izbrati nas

Vlečna kljuka predstavlja ključno povezavo med vozilom in prikolico. V našem podjetju nudimo homologirane vlečne kljuke.

  • 25 let tradicije
  • Hitra in kvalitetna montaža
  • Skrite, avtomatske vlečne kljuke
  • Lasten razvoj

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.