Življenjska doba vlečnih kljuk

Življenjska doba vlečnih kljuk

Povprečna starost avtomobilov, ki končajo na odpadu, je okoli 18 let. Lahko od vlečne kljuke pričakujemo, da bo zdržala skozi ves ta čas? Če je nameščena že ob nakupu ali pa jo vgradimo kmalu po tem, mora ponuditi kar dve desetletji uporabne življenjske dobe, pri tem pa ne pozabimo, da je vlečna kljuka precej obremenjena, če jo redno uporabljamo. Seveda je veliko odvisno od tega, kako kakovostno kljuko izberemo in koliko jo obremenjujemo, na življenjsko dobo pa naposled vplivajo tudi drugi dejavniki, tudi redno vzdrževanje. V idealnih okoliščinah bi morala vlečna kljuka dočakati vsaj tolikšno starost kot avto, kaj lahko pa se zgodi, da že bistveno prej popusti pod obremenitvami.

Glavni krivci za kratkotrajno zadovoljstvo

Sprva smo zadovoljni s cenovno ugodnimi kljukami, ki nudijo osnovno funkcionalnost vlečne kljuke, ne da bi zahtevale veliko investicijo. A ravno varčevanje pri nakupu kljuke je pogosto krivo za to, da izdelek ne bo dočakal življenjske dobe, ki bi bila uporabniku v zadovoljstvo. Gre namreč za manj kakovostne kljuke, ki niso pripravljene na večje obremenitve. Veliko je odvisno od uporabljenih materialov in izdelave – uporabljajo se lahko šibkejše kovine in zlitine, ki pod večjimi obremenitvami preprosto popustijo, običajno se tudi hitreje obrabijo, šibko točko pa predstavljajo še zvari in druge povezave med elementi kljuke.

Kakovostne kljuke takšnih pomanjkljivosti nimajo oziroma je tveganje za nastanek težav bistveno nižje. Brez skrbi jih lahko uporabljamo tudi za prevažanje težjih tovorov, saj so takšne kljuke zanesljive in svoje delo brez težav opravljajo skozi dolga leta.

 

 

Izberi vlečno kljuko

Izberite znamko in model vašega avtomobila

z vami že 25let

Zakaj izbrati nas

Vlečna kljuka predstavlja ključno povezavo med vozilom in prikolico. V našem podjetju nudimo homologirane vlečne kljuke.

  • 25 let tradicije
  • Hitra in kvalitetna montaža
  • Skrite, avtomatske vlečne kljuke
  • Lasten razvoj

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.