Zložljiva kolesa in druge kompaktne alternative

Zložljiva kolesa in druge kompaktne alternative

Trendi na področju kolesarjenja se v zadnjem času razvijajo v obe smeri – na eni strani imamo vedno večja kolesa, predvsem tista, ki se ponašajo z električnim pogonom, na drugi strani pa so na voljo razna zložljiva in kompaktna kolesa ter nekatere zelo privlačne alternative manjših dimenzij. Nujna je premišljena odločitev, saj izbira vpliva na zadovoljstvo in izkušnjo pri uporabi, poleg tega lahko zahteva nakup nove opreme. Pri večjih kolesih so nujni nosilci za kolesa, medtem ko lahko manjša kolesa enostavno pospravimo v prtljažnik avtomobila.

Praktično vsak nosilec za kolesa je sicer prilagojen prevažanju koles različnih velikosti, tako da to opremo še vedno lahko uporabimo tudi za enostaven prevoz manjših koles. A večinoma želimo z izbiro kompaktnih koles odpraviti potrebo po dodatni opremi za prevažanje z avtomobilom – avtomobilski nosilci za kolesa niso več potrebni, če izberemo dovolj majhno kolo. Prav tako nas te opcije nekoliko razbremenijo pri parkiranju in skladiščenju koles, saj ni treba iskati varnega postajališča, če lahko kolo enostavno vzamemo s seboj. Razlogov za izbiro kompaktnega kolesa je torej več, predvsem kolesarji v urejenih urbanih središčih bodo z zanimanjem preverili možnosti pri nakupu.

Druge alternative

Zelo priljubljeni so v zadnjem času skiroji, ki doživljajo pravi razcvet. Za to je zaslužna predvsem sodobna tehnologija, ki dopušča vgradnjo zmogljivih električnih motorjev v kompaktno ohišje skirojev – električni skiroji so odlična izbira za vožnjo po opravkih v mestu, saj z njimi brez težav dosežemo vsak cilj v mestu, ne da bi prispeli zadihani in preznojeni.

Skiroji imajo sicer to pomanjkljivost, da jih ne moremo uporabljati za rekreacijo, oziroma so možnosti na tem področju bistveno bolj omejene. Kolesa so bolj vsestranska, brez skrbi se lahko zapeljemo na neurejen teren in v naravo, medtem ko so skiroji (tudi električni) omejeni le na utrjene in urejene mestne površine. 

 

Izberi vlečno kljuko

Izberite znamko in model vašega avtomobila

z vami že 25let

Zakaj izbrati nas

Vlečna kljuka predstavlja ključno povezavo med vozilom in prikolico. V našem podjetju nudimo homologirane vlečne kljuke.

  • 25 let tradicije
  • Hitra in kvalitetna montaža
  • Skrite, avtomatske vlečne kljuke
  • Lasten razvoj

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.